Een dag Smithonian institute

De weersverwachtingen waren erg slecht vandaag, om die rede heb ik gisteren alles te voet buiten gedaan en vandaag zoveel mogelijk binnen.

Het Smithonian Institute is een van de grootste onderzoekscentrums van de wereld, daarnaast bezit het instituut ook over een groot aantal musea, deze zitten met name aan de Mall in Washington. De Mall is het park tussen het capitol en het Lincolnmemorial.

Ik ben begonnen bij het national air and space museum. Een museum over de geschiedenis van de lucht- en ruimtevaart in de wereld. Een gedeelte van de collectie is nu verhuisd naar een dependance vlakbij Washington Dulles airport omdat de ruimte in de stad te klein is. Maar ook nu staan er in de stad nog veel bekende vliegtuigen en ruimtevaartuigen zoals de spirit of st louis en de capsule waarmee Neil armstrong en Buzz aldrin.

Ook naar het national natural historic museum geweest, hier staat Rexi uit night at the museum. Het is een groot museum maar het was gedeeltelijk gesloten wegens verbouwing.

Van hieruit ben ik naar Obama thuis gelopen, hij woont er maar een paar honderd meter vandaan, er stond vandaag erg veel politie omdat er een groot aantal hoge legerfunctionarissen waren, sommige waren veel gedecoreerd dat ze krom liepen van de medalies.

Net naast het witte huis ligt het national historic museum, het museum over de geschiedenis en het ontstaan van Amerika.
Naast dat ze er een heel huis in hadden staan (ben ff de naam kwijt welke president er ooit in gewoont heeft) ligt er ook de eerst vlag van Amerika. De is al ruim 200 jaar oud, deze ligt hier onder speciale condities tentoongesteld in een brandveilige zaal.

Van daaruit  ben  ik via Chinatown terug gelopen naar het hostel. Chinatown ligt ook op H-street alleen in het noordwesten van de stad, en ik moet naar het noord oosten toe, dus dan is het gewoon altijd maar rechtdoor lopen tot ik op 6 Noordoost uit kom en dan ben je thuis. Ruim 3 kwartierlopen.

image

%d bloggers liken dit: