Een bezoek aan het Smithsonian National Zoological Park

Ondanks het weer ben ik vandaag naar de dierentuin geweest, hier noemen ze dat een zoo want dat is korter dan dierentuin. In tegenstelling tot de dierentuinen dit ik tot nu toe bezocht heb, was deze volledig gratis te bezoeken. Dat houd wel in dat er constant onderzoek naar het gedrag van de dieren gedaan word.

Ondanks dat het gratis entree is, zijn er wel veel dieren van over de hele wereld. De dierentuin ligt Net buiten de stad, ongeveer een kwartier met de metro. Het is een ontzettend groot park met grote en ruime verblijven en kun je dicht bij de dieren komen. Als je niet oplet verdwaal je er gemakkelijk. Wat wel grappig is, is dat een aantal verblijven aan de straatkant zijn, je kijkt dus vanaf de straat in de dierenverblijven, sommige mensen hebben dus cheetas als overburen.

Het unieke aan deze dierentuin is dat ze reuzepanda’s hebben. Daar doen ze dus ook uitgebreid onderzoek naar, 24 uur per dat zitten een paar biologen op diverse schermen te kijken wat deze beesten doen ( ik heb ze alleen maar zien slapen).

Als je wil kijken of ze nu wel actief zijn kun je klikken op de volgende link. Dan ga je naar PandaCam.

 

Het was wel erg rustig in het park, soms had je echt het gevoel dat je helemaal alleen door het park liep. Daardoor wel enkele mooie foto’s kunnen maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tegen 3 uur ben ik weer richting het hostel gegaan omdat het weer steeds slechter werd.

Morgen ga ik met de bus naar Philadephia, een rit van ongeveer 3 uur.

%d bloggers liken dit: