Philadelphia

Philadelphia, of door de Amerikanen Phili genoemd is de stad waar Amerika geboren is, hier is de onafhankelijkheid verklaard door George Washington. Het gebouw , the Independence Hall, waar deze onafhankelijkheid is getekend is nog steeds te bezoeken. Het rare is je moet eerst de gratis tickets gaan halen bij het bezoekerscentrum en dat pas mag je naar binnen, ook daar is een strenge controle als je naar binnen gaat, tas leeghalen, jas uit en zakken leeg, pas dan mag je er door.

Ook kun je naar de libertybell. De Liberty Bell is een beroemde en historische klok in Philadelphia in de Verenigde Staten. De klok is een van de meest bekende symbolen van deAmerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en staat bekend als symbool voor de vrijheid in het algemeen. De Liberty Bell is gehuisvest in een paviljoen gelegen tegenover Independence Hall in Philadelphia.

Deze diashow vereist JavaScript.

Volgens de overlevering werd de klok op 8 juli 1776 geluid om de burgers van Philadelphia samen te roepen voor het voorlezen van de Declaration of Independence. Ook in 1774 had de klok geluid, toen om de opening van het First Continental Congress aan te kondigen. De klok zou ook geslagen hebben na de Battle of Lexington and Concord in 1775, iets wat historici vaak met een korrel zout nemen.

Beide heb je in een dag wel gezien, omdat ik in het weekend hier was ben ik maar wezen stappen in de stad. Prijzen verschillen hier heel erg van kroeg tot kroeg, bij sommige betaal je $1,00 voor een biertje, bij de ander betaal je voor het zelfde biertje rustig 3 of 4 dollar.

Wat wel grappig is aan Philadelphia is dat er verschillende bekende scenes uit films zijn opgenomen zoals de scene uit Rocky dat hij de trappen op rent, maar ook een gebouw uit de film ghostbusters, Ghostbusters speelt zich af in New York maar het was onmogelijk om deze scene te filmen met helikopters in New York daarom hebben ze een gebouw uit Philadelphia gebruikt.

Omdat de stad relatief oud is zijn er nog veel oude straten en gebouwen. In sommige straten heb je zelfs het gevoeld dat je gewoon door een Duitse of Nederlandse stad wandelt.

Morgen (18februari) ga ik met de bus naar New York, een rit van ongeveer 2 uur.  Ik hoop als alles  meezit daar rond 2 uur aan te komen en om 16:00 kan ik dan inchecken, Ik blijf daar tot zaterdag, dan vlieg ik weer terug naar Nederland, met een overstap in in Frankfurt.

%d bloggers liken dit: