Zelfgemaakte kalfsvlees kroketten

De kroket is een heerlijke snack, maar als je hem frituurt niet zo gezond. Maak eens deze heerlijke kalfsvlees kroketten en bak ze af in je Airfryer.

Cooking time: +90 m

Ingrediënten

  • Ingrediënten bouillon:
  • 600 gram mager kalfsvlees
  • 700 ml water
  • 1 theelepel peperkorrels, gekneusd
  • 1 theelepel zout
  • Bouquet garni
  • Ingrediënten ragout:
  • 75 gram roomboter
  • 2 sjalotjes2 sjalotjes
  • 100 gram bloem
  • 7 gram gelatine
  • 50 ml magere room
  • 2 eierdooiers
  • ½ theelepel worcestersaus
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Bruine boterhammen
  • 5 eieren
  • 10 gram bloem

Bereiding

  • Doe het vlees samen met het water, peper en zout in een pan en breng het aan de kook. Schuim het water af als het kookt en doe het bouquet garni erbij. Als het vlees gaar is, draai je het vuur uit en laat je de bouillon afkoelen met het vlees erin. Je houdt ongeveer een halve liter over. Haal het vlees eruit en snijd dit in kleine blokjes. Zeef de bouillon.
  • Maak nu de roux. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en snijd de sjalotjes zeer fijn. Voeg de sjalotjes toe en laat ze zachtjes fruiten. Laat ondertussen de gelatine weken in koud water. Voeg de bloem toe aan de boter en roer deze er met een garde doorheen. Laat de bloem 1 tot 2 minuten garen tot het goudgeel van kleur is en loslaat van de pan. Giet geleidelijk de bouillon bij de roux. Laat de ragout al roerend 2 a 3 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur. Roer de uitgeknepen gelatine erdoor, samen met de slagroom, eierdooiers, worcestersaus en mosterd. Breng de ragout op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Hak de peterselie fijn en roer samen met het vlees door de ragout. Dek af en laat afkoelen in de koelkast.
  • Maak ondertussen het paneermeel, door de korstjes van het bruine brood te snijden en in je Airfryer op 120°Celsius te drogen. Als het is afgekoeld, kun je dit met een deegroller pletten of fijnmalen. Zeef de kruimels, zodat je grof en fijn paneermeel overhoudt.
  • Verdeel de ragout in delen van ongeveer 75 gram. Rol ze door het fijne paneermeel en maak er een kroketje van. Was tussen elk kroketje door je handen met lauwwarm water, dan blijft de ragout minder plakken. Klop de eieren los en roer de bloem erdoor. Haal de kroketten door het mengsel en daarna door het grovere paneermeel. Herhaal dit twee keer. Je kunt de kroketten nu invriezen of afbakken. Als je ze gaat bakken spray je ze in met wat olie en bak je ze in 10 minuten op 190°Celsius goudbruin en gaar.
Zelf gemaakte kroketten uit de airfryer.
Zelf gemaakte kroketten uit de airfryer.
%d bloggers liken dit: