Weer terug uit Spanje

Hallo iedereen,

Gisterochtend ben ik met de trein weer terug gegaan naar Madrid. Het weer was perfect. ’s morgens om 8:00 uur loop je al buiten in een t shirt. Mooie temperatuur van zo rond de 20°C. Later op de dag werd het tegen de dertig aan. Er zijn ergere dingen in het leven.

In Madrid ben ik nog naar het Prado geweest. Dat is het museum van Madrid op het gebied van kunst. Na een paar uur daar te hebben rondgehangen en alles bekeken te hebben. Ben ik naar het vliegveld gegaan.

Daar bleek tot mijn verbazig dat ik ineens geen Geert meer heette. Ten minste niet volgens Ryanair. Volgens hen heette ik Gerardus. Beetje vreemd als je toch al verschillende vluchten hebt gehad op de naam Geert en dat dat nu in eens niet meer kon omdat je naam niet klopt.

Ik kon de naam nog wel op het vliegveld laten veranderen of een nieuw ticket kopen of ik even €100,00 wilde betalen. Echter ik vlieg altijd onder de naam Geert en dus ook vanuit Weeze naar Madrid. Daar werd toen niets over gezegd. Ze konden met ook niet uitleggen wat het verschil was of ik dan toch maar even die €100,00 euro wil betalen. Dacht het niet dus. Dus de chef erbij. Nee, de naam klopt niet. Wel die klopt wel. Kijk maar hier op de papieren. ik had de vorige tickets ook nog bij en liet die ook zien aan de chef. Die werd steeds nijdiger op mij. Maar ze moest uiteindelijk toch toegeven dat ze zelf fouten hadden gemaakt en zetten een stempel dat alles in orde was. Met gelijk de mededeling erbij, dat als ik haar de volgende keer weer zou zien alles extra goed ging controleren. Nadat ik alle papieren had terug gekregen heb ik haar ook gezegd dat er geen volgende keer meer kwam en dat dit de laatste keer was dat ik met Ryanair gevlogen had. Want zo goedkoop zijn ze nu ook weer niet.

Uiteindelijk ben ik om 23:00 uur geland en was rond 0:00 uur thuis. Gelijk maar naar bed gegaan, want de vanochtend moest ik om 8:30 weer in het Radboud zijn

GR

Kriskras door Valencia

Hallo allemaal,

Vandaag de stad maar weer eens verkent. Deze keer ben ik ook buiten de voormalige stadsmuren geweest.

Vanmorgen eerst maar eens wezen zoeken naar een halte waar zo’n toeristenbus stopt. Die halte lijken precies het zelfde als de borden voor een taxistandplaats.

Uiteindelijk dan toch een hale gevonden. Blijken die bussen volgens een tijdschema te rijden, natuurlijk had ik weer net de bus gemist. Dus maar weer rustig gaan zitten wachten. Gelukkig was het weer toen nog goed. Het was tot 16:00 perfect weer. 27 graden en een strak blauwe lucht.

Na 20 minuten wachten kwam de bus. En warempel zelfs de buschauffeur sprak Engels.

Er zijn twee routes door de stad. Een gaat over de historie van de stad en gaat langs alle oude gebouwen die de stad kent. En geloof me dat zijn er heel veel. Na deze route hebt ik de martitime route gedaan. En je raad het nooit deze gaat richting de havens en door het moderne stadgedeelte.
Bij de havens ligt ook het F1-circuit van Spanje. Deze gaat ook gedeeltelijk door de stad zelf heen. Helaas ben ik niet op het strand geweest net op dat moment sloeg het weer om en kregen we regen en onweer.

Vandaag zag je nog wel overal in de stad dingen die te maken hadden met het heiligenfeest wat gister was. Gister avond waren ook overal voorstellingen over die heiligen en aan het eind van de dag werd er vuurwerk afgestoken. Maar welke heilige het is geweest weet ik nog steeds niet.

Morgenvroeg pak ik de trein weer terug naar Madrid.
Daar wil ik proberen het Prado-museum te bezoeken. Daarna naar het vliegveld en vliegt Geert weer terug naar Weeze.

GR

Op naar Valencia

Ola,

Vanochtend ben ik om half negen met de trein vanuit Madrid naar Valencia gegaan. Met de trein door Spanje is een best aparte belevenis. Je moet eerst op het perron zien te komen.

Ik kwam iets voor achten vanmorgen het station binnen. Voor je uberhaubt naar het gedeelte kunt waar de perrons zijn, moet je eerst door detectiepoortjes heen en je tassen door een rontgenapparaart. Dit heeft alles te maken met de aanslagen die gepleegd zijn op het OV een paar jaar geleden.
Nadat je hier doorheen bent kom je in een grote hal. Die geeft toegang tot de perrons. Echter pas een paar minuten voor vertrekt wordt de trein waar je mee mee moet omgeroepen. Dan moet je je melden bij de balie en wordt je ticket gecontroleerd. Pas op dat moment kun je naar het perron en direct door naar de trein. Omdat je plaatsen moet reserveren, het je dus ook een zitplaats. Deze staat al op je ticket.

De trein is van alle gemakken voorzien. Uiteraard goede stoelen, maar ook radio, internet en tijdens de rit wordt een speelfilm vertoont op schermen.

Na een rit van ruim 2 uur ben ik dan eindelijk aangekomen in Valencia. Een oude maar mooie stad.
Had het vandaag meteen getroffen. Er was een of andere feestdag. Ik geloof dat er een heilige jarig was of zo. Er was een grote processie in de stad. Overal werden toneelstukken uitgevoerd over die heilige. Welke weet ik nog steeds niet. Waarschijnlijk die van de winkeliers en onderwijzers, want alle winkels en scholen in valencia zijn dicht vandaag.

Ook de meeste restaurant waren gesloten. Maar een mens moet toch eten. Dus maar weer naar de Mac. Die was ten minste wel open. Maar daar waren meer mensen achtergekomen.

Morgen ga ik de stad verkennen met de bus. Misschien nog ff pootjebaden in de Middelandse Zee (die is waarschijnlijk warmer dan de atlantische oceaan waar ik van de zomer in stond).

GR

PS. Die Spanjaarden zijn rare snuiters. Op de meest toeristische atracties spreekt men geen woord Engels, maar de groenteboer op de hoek wel.

Gister zat trouwens een Spanjaard uitgebreid porno te kijken in het internet cafe, op zich niet zo heel erg. Maar iedereen kon meegenieten. En dan zijn er mensen die beweren dat ik gestoord ben?

In Madrid

Hallo,

Eindelijk een computer gevonden waar ik op internet kan. Waar is de tijd dat je voor internet naar de mac ging.

Spaanse vlag
Spaanse vlag

Op vrijdagavond laat eindelijk aangekomen op mijn bestemming. Het hostel waar ik zit is splinternieuw en zou dus van alle gemakken voorzien moeten zijn. Helemaal geweldig. Een bed dat zelf in elkaar gelast is. 2 laken en een kussen ligt erop. Op dekens hadden ze waarschijnlijk moeten besparen want die waren er niet. Dus kou lijden ´s nachts. Na eindelijk aan de receptie uitgelegt te hebben wat het probleem was. Ik heb het koud ik wil extra dekens. stonden ze me vragend aan te kijken. Engels was ook niet hun beste vak. Duits verstonden ze ook al niet en mijn Spaans komt niet verder dan ole. Maar uiteindelijk toch een deken kunnen regelen.

Zaterdag de stad in geweest. Het is geen mooie stad wat gebouwen betreft. Natuurlijk is er genoeg te zien, zeker als het zonnetje schijnt. Maar dat viel ook tegen. Na de stad verkend te hebben natuurlijk ook tapa´s weten te krijgen. ´s avonds maar op tijd naar bed gegaan onder een warme deken.

Vandaag is het weer perfect mooi rond de 20 graden lekker om door de stad heen te slenteren en her en der wat foto´s te maken. Ik wilde nog wat musea bezoeken. Maar het is 1 mei oftwel dag van de arbeid. De enige die ik vandaag heb zien werken is de politie. Volgens mij durft geen enkele crimineel vandaag Madrid in te komen zoveel politie loopt er rond.

Morgen ga ik naar Valencia. De trein gaat al om half negen dus ik moet er vroeg uit.

Straks nog even boodschappen doen voor ik verder ga reizen. De supermarkten hier zien er anders uit als in Nederland. De supermarkt waar ik heen ga heeft voor de afwisseling 2 verdiepingen, niet dat hij zo heel groot is, maar het ging niet anders met de bebouwing. dus je moet met winkelwagen en al de lift in.

Tassen mogen ook niet mee naar binnen en moet je voor in de winkel in een kluisje doen. En waag het niet om het toch te proberen, je komt echt niet binnen de beveiliging houd je tegen.

Heb je echt een topbaan, beveiliger in een supermarkt.

Wat wel dan weer erg grappig is om te zien, is dat de supermarkt 2 verdiepingen heeft, je moet met de trap of met karretje en al in de lift.
Morgen hoop ik weer een berichtje te kunnen achterlaten.

GR

Nog even…en dan naar Spanje

Na een korte last minute vakantie in het radboud in Nijmegen. Heb ik alsnog besloten om op vakantie te gaan. Ik ga echter niet tot 9 mei maar kom op 4 mei weer terug. Mijn plannen zijn om Madrid en Valencia te gaan bezoeken.

Voor jullie hier in Nederland. Een heel goede Koninginnedag.

En wellicht iemand die nog mee gaat op 5 mei naar een bevrijdingsfestival.

GR