Krokant gebakken eendenborst uit de airfryer.

Krokant gebakken eendenborst

In het wildseizoen eten we natuurlijk ook eendenborst. Een heerlijke combinatie met stoofpeertjes en rodewijn saus. En natuurlijk uit je Airfryer!

Aantal personen:

4

Ingredienten:

  • 2 eendenborst filets
  • 50 gram suikerpinda’s
  • 50 gram pistache noten
  • 500 gram aardappels
  • 100 gram rozemarijn
  • Peper en zout
  • Honing
  • Stoofperen
  • Rode wijn saus

Recept uitleg:

Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen en snijd het vet lichtjes in zodat er een ruitjespatroon ontstaat. Hak de suikerpinda’s en pistachenoten fijn en smeer het vet in met wat honing. Strooi de gehakte noten eroverheen. Houd even apart.

Snijd de aardappels in wedges en haal ze door de olijfolie en rozemarijn. Bak deze in je Airfryer gedurende 6 minuten op 200°Celcius tot ze een beetje beginnen te kleuren.

Na 6 minuten schuif je de aardappeltjes aan de kant en leg je eendenborstfilets erbij. Bak dit samen nog 10 minuten zodat de eend mooi krokant wordt. Haal nu de eend eruit en laat even rusten.

Snijd de eend in dunne plakjes en dien op met de aardappelwedges en stoofperen. Lekker met rode wijn saus.

Krokant gebakken eendenborst uit de airfryer
Krokant gebakken eendenborst uit de airfryer
%d bloggers liken dit: