Crème brûlée uit de airfryer

Crème brûlée uit de airfryer

Crème brûlée, wie kent deze klassieker niet! Maak dit heerlijke nagerecht nu gemakkelijk in je Airfryer.

 Aantal personen:

4

 Ingredienten:

  • 2 vanillestokjes
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 10 eieren
  • 100 gram suiker
  • 70 gram witte basterdsuiker

 Garneren:

  • 2 eetlepels bruine kandijsuiker
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • Blauwe bessen
  • Rode aalbessen
  • Eventueel spinsuiker

 Recept uitleg:

Giet de room en de melk in een pan. Snijd de vanillestokjes open en schraap de zaadjes uit de stokjes. Voeg deze toe aan de slagroom en melk. Voeg ook de vanillepeulen toe, want deze geven nog smaak af. Verwarm het mengsel op een matig vuur (tegen het kookpunt aan) en roer regelmatig met de garde.

 Neem twee schalen. Breek de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Het eiwit heb je niet meer nodig. Klop de dooiers los met een garde en voeg de kristalsuiker en witte basterdsuiker toe. Meng het zorgvuldig, maar niet te schuimig. Verwijder de vanille peulen uit de melk en room en giet het warme mengsel al roerend bij de geklopte dooiers. Laat het mengsel ongeveer 20 tot 30 minuten rusten.

 Vul de ovenschaaltjes met het mengsel. Bak de crèmes brûlée gedurende 50 minuten op 90 graden. Je kunt de stevigheid testen door voorzichtig met het schaaltje te schudden. Laat de crèmes brûlée goed afkoelen.

 Maak een mix van de kristalsuiker en bruine kandijsuiker door het samen fijn te malen in de blender of hakmolen. Je hebt nu de ideale suikermix voor het krokante laagje. Strooi een fijn laagje suiker over elk schaaltje en brand de suiker met behulp van een kleine brander. De suiker moet smelten en karameliseren, maar mag niet verbranden.

 Garneer de crèmes brûlée met de bessen en eventueel wat gesponnen suiker.

Creme brulee uit de airfryer

%d bloggers liken dit: