Vanaf Amsterdam naar Hong Kong

9 juni, 8:30 uur. Met 1 rugzak stap ik uit de trein op Schiphol. De start van een nieuwe reis, een nieuw avontuur. Als een klein kind in de snoepwinkel kijk ik met grote ogen en open mond naar de vertrekborden die door de aankomsthallen hangen. Waar moet ik heen?

Mijn hart maakt een sprongetje als ik mijnvlucht op het bord zie staan. 13:10 uur Hong Kong – G6R24.
Hong Kong… of all places! Een wereldstad met ruim 7 miljoen inwoners. 7 Miljoen mensen verdeeld over 235 eilanden, gelegen in de Zuid-Chinese Zee. Het merendeel van de eilanden is overigens niet bewoond. Dat verklaart misschien waarom Hong Kong voor meer dan 50% uit natuurgebied bestaat. Iets waar lang niet iedereen bij stil staat aangezien Hong Kong bij velen toch het imago van wolkenkrabbers en stedelijkheid de boventoon voert.

Geschiedenis

Tot aan 1997 was Hong Kong bijna 150 jaar lang kolonie van het Britse rijk. Inmiddels is de stad een speciale administratieve regio van volksrepubliek China. Geen idee wat dat precies inhoudt, maar goed, ik heb nog 11 uur vliegtijd voor de boeg om daar achter te komen. Ik ben er alleen nog niet uit of die vliegtijd nu in- of exclusief 6 uur tijdsverschil is. Wat ik wel weet is dat we morgen, na 9.261km vliegen, om 6.20u in Hong Kong aankomen en dat het daar dan 6 uur later is dan in Nederland.

Voor nu moet ik in ieder geval nog 3 uur wachten voor ik de lucht in kan. Mooi moment om de eerste indrukken te beschrijven en de eerste zenuwen van me af te schrijven. Want ja, ik heb er enorm veel zin in, maar ik vind het stiekem ook allemaal wel een beetje spannend.

Waar ga ikheen? Wat staat me te wachten? Waar kom ik terecht? Ja, globaal weet ik het wel zo’n beetje waar ik heen wil en wat ik wil zien. Hoe ik daar invulling aan geven? Dat zie ik ter plekke wel.

Eerst maar eens met alle bagage door de douane heen zien te komen,

Hong Kong, here I come!

I’m ready for take off….
Voor meer reisinformatie check mijn Polarsteps

%d bloggers liken dit: