Hoogste punt van Hong Kong: The Peak

En daar ben ik dan… “The big Appple” van Azië: Hong Kong. Na 24 uur reizen stap ik uit het vliegtuig. Nu moet ik nog naar het centrum van de stad. Op zoek naar het hostel waar ik de komende 4 nachten zal verblijven. Bepakt en bezakt ga ik op zoek naar een balie om een Octopuskaart aan te schaffen. De Octopuskaart is zoiets als de Nederlandse OV chipkaart. Je betaalt 15 euro (5 euro borg en 10 euro reistegoed) en dan kun je letterlijk alle kanten op. Metro, tram, bus, boot. Ideaal!

Het metronetwerk blijkt overzichtelijk en voor de onbekende toerist goed te begrijpen. Een uur later stap ik uit op Causeway Bay. Het hostel ligt nog geen paar minuten van het metrostation vandaan. Vlakbij Victoria Park. Inchecken is voor 14:00 uur niet mogelijk maar gelukkig kan ik wel de bagage achterlaten. Dat wordt dus niet nog even bijslapen na de lange vlucht en korte nacht. Om wakker te blijven is het dus zaak om actief bezig te zijn. Ik besluit eerst maar eens beter beeld van de stad te krijgen door hem vanaf het hoogste punt van de stad te gaan bekijken. Ik ga met de metro naar Admiralty en volgen via trappen, bruggen en wegopbrekingen de bordjes naar Hong Kong Park en Peak Tram.

Hong Kong Park

Hong Kong park vormt een oase van groen tussen de wolkenkrabbers. Ik verbaas me over het enorme contrast tussen stad en natuur. Het groene park met een enorme diversiteit aan bomen en planten wordt omringd door imposante gebouwen. In de vijvers huizen enorme Koikarpers en

Deze diashow vereist JavaScript.

schildpadden en bruidjes staan in de rij om gefotografeerd te worden voor de waterval die vanuit het niets naar beneden lijkt te komen. Ik kijk mijn ogen uit terwijl ik me langzaam richting het vervoer naar de top van Hong Kong (552m boven zeeniveau) begeven.

The Peak Tram

Deze tram rijdt al sinds 1888 met 4 tot 27 graden steil de berg op om mensen naar de top van “the peak” te vervoeren. Een onvergetelijke ervaring die je meenemen in de Britse geschiedenis van de stad. De optische illusie waarbij de gebouwen tegen de berg aan lijken te vallen is een ervaring op zich. Eenmaal op het eindstation van de tram kun je met de roltrappen naar de Peaktower vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad met zijn diversiteit aan wolkenkrabbers die gescheiden wordt door Victoria Bay.

Ik besluit om vanaf de Peak Tower via old peak road via de midlevel elevators naar beneden te lopen. De midlevel elevators zijn roltrappen die over de straat lopen omdat de straten daar zo stijl zijn, in de ochtend gaan deze naar beneden en in de middag naar boven, natuurlijk had ik het geluk dat de roltrappen naar boven gingen en ik naar beneden moest. Tegen de tijd dat ik beneden kom is het een uur of 2. Tijd om weer terug te gaan naar het hotel en in te checken.

Eenmaal op de hotelkamer slaat de vermoeidheid toe. Voor ik het me realiseren worden we overmand door de slaap en ben ik vertrokken.

%d bloggers liken dit: