Hong Kong – Lantau Island – Tian tan Buddha; Po Lin Monastary

Vandaag ga ik naar Lantau. Een eiland ten noord-westen van Hong Kong om daar Tian Tan/Big Buddha en het Po Lin Monastary via de kabelbaan te bezoeken. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten en met een kinderlijk enthousaisme vertrek ik zonder enige verwachtingen naar onze bestemming.

Het voordeel van een metrostation om de hoek is dat je zo van de ene kant van de stad naar de andere kant van de stad bent. De rust en sereniteit waarmee mensen zich naar de metro begeven is bewonderingswaardig. Overal staan bordjes dat er binnen de muren van het station niet gegeten, gedronken of gerookt mag worden. Met 150 euro boete, snap ik dat iedereen dat uit zijn hoofd laat. Het metronetwerk is overzichtelijk en rijden frequent. Je hoeft nooit langer dan 2-4 minuten te wachten. Het lijkt te verklaren waarom niemand haast heeft om op tijd op het perron te zijn.

Binnen een uur ben ik in Tung Chung en ik zoek een rustige plek om mijn ontbijt te nuttigen voor de ik de kabelbaan instap die mij in 25 minuten naar Ngong Ping brengt.

Ngong Ping

Ngong Ping ligt boven aan de berg aan de voet van Big Buddha en het Po Lin Monastary. Je vindt er tal van eettentjes en souvernirshops die de nietvermoedende toerist met al zijn geuren en kleuren naar binnen probeert te lokken. Ik trap er niet in en lopen stug door naar ons doel: De 34 meter hoge bronzen Big Buddha die uitkijkt over Lantau, Hong Kong en de Zuid Chinese zee.

Tai’O

Ik pak de bus naar Tai’O een vissers plaatsje aan de noord-west kust van Lantau en stap daar op de boot om een beter beeld te krijgen van de paalwoningen in het water en een glimp op te vangen van de zeldzame roze dolfijnen die zich hier bevinden. Ik zie er 1 op afstand boven water komen, maar voor ik het besef is de roze rug van het dier alweer verdwenen en laat de foto alleen een golvend wateroppervlak zien. Onderling hebben de bootjes constant contact om elkaar op de hoogte te stellen van de locatie waar de dieren te spotten zijn. Ik heb er gemengde gevoelens bij en vraag me af in hoeverre de toeristenboten van invloed zijn op het welzijn van de dieren.

Po Lin Monastary

 Ik pak via een omweg de bus terug naar Ngong Ping en neem de tijd om het Po Lin Monastery te bezoeken. Inmiddels bevinden zich op de weg naar het klooster allemaal runderen die zorgeloos staan te grazen en weinig onder de indruk lijken te zijn van de stroom toeristen die zich langzaam aan weer naar de kabelbaan begeven. Het is inmiddels half 5 en iedereen begeeft zich weer naar huis. Ik geniet van een rustig klooster en ik besluit de klim (286 treden) naar Big Buddha te ondernemen om nog even van het uitzicht te genieten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik neem de laatste kabelbaan naar beneden. Aangezien ze nu alle mensen zo snel mogelijk beneden willen hebben treft ons het geluk een Crystal Cabin toegewezen te worden met een glazen vloer. Hiervoor vraagt men normaliter een toeslag, ik heb het geluk er met een regulier kaartje gebruik van te mogen maken.

Victoria Harbour
Op te terugweg stop ik bij Bohemian Square voor de lichtshow in Victoria Harbour en eet ik op de terugweg naar het hotel bij Dragon King Dim Sum waar ik losse gerechtjes kan bestellen en genieten van een grote diversiteit aan smaken uit de Chinese keuken.

Moe maar voldaan keer ik terug bij mijn hostel op mijn kamer. Een indrukwekkende dag over land, over zee en door de lucht. Ik ben benieuwd wat mij morgen te wachten staat!

%d bloggers liken dit: