Zagreb doorkruizen in drie dagen

De komende paar dagen zijn we in Zagreb, we zijn afgelopen zondag hier aangekomen en gaan komende woensdag weer weg om verder naar het zuiden af te zakken.

We zitten dus in een appartementje midden in de oude binnenstad van Zagreb. Helaas is het weer komende 2 dagen niet heel erg goed, het mot af en toe een beetje, maar de temperatuur is wel goed, gelukkig maar.

Omdat we midden in het centrum zitten, zijn alle bezienswaardigheden ook dichtbij. Naar de belangrijkste markt van de stad is het dus nog geen 2 minuten wandelen, lekker elke dag verse broodje en fruit halen, de grote kathedraal is nog geen 10 minuten lopen.

Het mooie aan deze stad is dat iedereen goed Engels spreekt, dit tegenover Slovenië, daar was dus een grotere taalbarrière. De belangrijkste dingen zijn te zien in de oude bovenstad, ook wel Kaptol genoemd, en de benedenstad, ook wel Donji Grad genoemd, waar het centrale plein is.

Deze diashow vereist JavaScript.

De stad is gedeeltelijk aangelegd volgens een stratenplan, hierdoor zijn straten lang en heb je blokken met woningen en bedrijven. In de benedenstad zijn parken aangelegd in een grote U vorm (het groene hoefijzer), hierin staan diverse oude gebouwen uit de 19e eeuw.

%d bloggers liken dit: