Mediterraanse stamppot uit de airfryer

Stamppot maken met behulp van je Airfryer: het moet niet gekker worden! Je kunt in je Airfryer aardappels poffen en daar stamppot mee maken. Maak in plaats van een traditionele stamppot eens deze mediterraanse variant. Heerlijk! Ik was op reis in Duitsland en kreeg deze beenham voorgeschoteld in een goed aanbevolen restaurant. Beenham is heerlijk in combinatie met asperges of gewoon gesneden op een lekker stuk brood. Probeer gerust ook met andere marinades te werken, zoals Provençaalse, Italiaanse etc.

Porties 4,

Ingrediënten

 • 800 gram kruimige aardappels
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 zak Rucola
 • 100 ml magere room
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook, geperst
 • 300 gram cherrytomaten
 • 40 gram pijnboompitten
 • 50 gram zongedroogde tomaten
 • Verse basilicum
 • 10 zwarte olijven
 • 10 groene olijven

Bereiding

 • Was de aardappels en leg ze, met schil, in je Airfryer. Pof ze gaar op 160°C in 25 minuten. Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Doe de aardappels in een kom en stamp ze (inclusief schil) tot een puree. Voeg dan de olie, rode ui, knoflook en de room toe en stamp goed door.
 • Rooster de pijnboompitjes, halveer de cherrytomaten en snijd de olijven in kleine ringetjes. Meng samen met de rucola voorzichtig door de stamppot. Bestrooi de stamppot met basilicum. Eet smakelijk!
Mediternaanse stamppot uit de airfryer
Mediterraanse stamppot uit de airfryer
%d bloggers liken dit: