Gegrilde varkenshaas met aardappel en sperziebonen uit de airfryer.

Ik krijg van veel mensen de vraag of je diepvriesgroenten in de Airfryer kunt bereiden. Dit kan heel goed omdat diepvriesgroenten vaak in de fabriek worden voorgekookt. Zo zou je dus een hele maaltijd in je Airfryer kunnen maken. Dat scheelt je weer wat pannen afwassen…

AANTAL PERSONEN:

2

INGREDIENTEN:

  1. 2 varkenshaasjes
  2. 4 aardappels (kruimig)
  3. 400 sperziebonen (diepvries)
  4. 6 plakjes ontbijtspek
  5. 1 eetlepel olie

RECEPT UITLEG:

Verwarm de Airfryer voor op 200°C. Maak de aardappels schoon met een borstel onder stromend water en snijd er een kruis in met een klein meisje en leg ze in de Airfryer. Pof de aardappels halfgaar in 15 minuten. Je hoeft er geen kruisje in te zetten maar dan duurt het poffen iets langer dan nu staat aangegeven.

Maak ondertussen de sperzieboon rolletjes met het ontbijtspek. Wil je verse sperzieboontjes gebruiken. Maak ze dan schoon en kook ze in 5 tot 7 minuten beetgaar. Koel ze direct terug in koud water, zodat ze niet doorgaren.

Smeer de varkenshaas in met wat neutrale olie, zoals zonnebloem- of raapzaad olie. Als de aardappels 15 minuten hebben gepoft, leg je de varkenshaas erbij en bak je deze 5 minuten mee. Haal na 5 minuten het vlees er uit, leg de sperzieboon rolletjes in het mandje en leg de varkenshaas er weer bovenop. Zorg ervoor dat de producten niet te strak tegen elkaar komen te liggen, dan kan de luchtstroom er niet goed door en is het vlees niet helemaal gaar. Bak nog eens 7 minuten mee.

Mocht je de schil van de aardappel niet op willen eten dan kun je deze er voorzichtig aftrekken. Lekker met een peperroomsaus. Aangezien je hele maaltijd in de Airfryer wordt bereid, heb je hier nu genoeg tijd voor…

Eet smakelijk!

Gegrilde varkenshaas met aardappel en sperziebonen uit de airfryer.
Gegrilde varkenshaas met aardappel en sperziebonen uit de airfryer.
%d bloggers liken dit: