Dronken beenham met mosterd uit de airfryer

Dronken beenham met mosterd

Beenham is heerlijk, je kunt hem op ontelbare manieren bereiden. Één versie is mij altijd bijgebleven. Ik was op reis in Duitsland en kreeg deze beenham voorgeschoteld in een goed aanbevolen restaurant. Beenham is heerlijk in combinatie met asperges of gewoon gesneden op een lekker stuk brood. Probeer gerust ook met andere marinades te werken, zoals Provençaalse, Italiaanse etc.

Aantal personen:

4

Ingredienten:

  • 1 beenham, ongeveer 750 gram
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels fijne mosterd
  • 200 ml whisky

Recept uitleg:

Haal de beenham ruim een half uur van te voren uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen. Pak een ovenschaal die in de Airfryer past en maak hier de marinade in. Meng voor de marinade de whisky, honing en mosterd. Leg de beenham in de ovenschaal en wentel hem goed door de marinade. Verwarm de Airfryer voor op 160°Celsius en bak de beenham 15 minuten.  Voeg wederom een flinke scheut whisky toe en wentel nogmaals door de marinade. Bak de beenham in 25 minuten gaar op 160°Celsius graden.

Lekker met aardappelkubussen en verse groenten uit de Airfryer. Eet smakelijk!

Dronken beenham met mosterd
Dronken beenham met mosterd

 

%d bloggers liken dit: