Sintra

Ondanks het slechte weer vandaag ben ik toch naar Sintra geweest, het heeft dan ook echt de hele dag geregend. Helaas was dat ook te merken in de stad, de stad ligt vrij hoog op een heuvel en vanaf sommige plaatsen heb je een heel mooi uitzicht over het natuurgebied en de omgeving daar. De gemiddelde foto die ik vandaag heb kunnen maken van het uitzicht was geheel wit wegens de mist.

Sintra is een stad die op de werelderfgoedlijst staat omdat er vele paleizen staan sommige zijn opengesteld voor publiek (tegen betaling) sommige zijn in gebruik als hotel of vakantieoord. Het vroegere koningshuis van Portugal had daar hun paleis staan. Ik ben in een Paleis geweest dat helemaal in Indische stijl was ingericht. Helaas is het ooit verlaten en is het vervallen toch zijn ze nu al heel ver met het restaureren van het paleis, ze lieten ook foto’s zien van de toestand hoe ze het toen aantroffen een aantal jaren geleden. Ook de tuinen zijn weer helemaal opgeknapt in de verschillende stijlen van toen met veel palmbomen, cipressen, vijvers. Maar ook was er een groot gedeelte Mexicaans ingericht.

Ook ben ik naar een voormalig Moors kasteel geweest beschermt met verschillende kasteelmuren en torens boven op een berg. Het is door de eeuwen heen overgenomen door de Spanjaarden, Vikingen en weer door de moren totdat de Portugezen het uiteindelijk in handen kregen. Sindsdien is het verlaten en in verval geraakt. Nu nog steeds worden er archeologische opgravingen gedaan bij het kasteel.

Morgen gaat mijn reis verder naar Evora weer wat verder naar het zuiden, helaas gaan er maar een paar treinen per dag daar heen dus ik heb de keuze uit of heel vroeg te vertrekken of heel laat. Ik heb dus voor heel vroeg gekozen zodat ik nog wat aan de dag heb als ik daar aankom.

%d bloggers liken dit: