Naar Dunas Sao Jacinto national park

De stad is nu ook weer niet zo groot dat je je 2 dagen kunt volmaken. Dus de stad maar uit geweest naar Dunas Sao Jacinto national park. Het ligt ongeveer 10 km buiten de stad aan de andere kant van de lagune, dus moest ik met de veerpont over.

Na ruim 2 uur was ik dan eindelijk bij het park was het gesloten wegens pauze. Om 13.00 was de pauze voorbij en ben ik het park ingegaan na ingeschreven en aangemeld te zijn bij degene die het park beheert, het park is namelijk erg dicht begroeit en er wilde wel eens toeristen verdwalen, ten minste dat begreep ik uit haar Portugees/Spaanse uitleg, Engels kon ze namelijk helemaal niet.
De wandeltocht door het park duurde ruim 3 uur. In het park zelf had ik helemaal niemand gezien terwijl er wel ander wandelaars waren die dezelfde route liepen, ten minste aan de inschrijvingen te zien. Na 1,5 uur in het park kom je bij een lange voetgangersbrug uit die over de duinen naar de Atlantische oceaan leidt, vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het park, de duinen en de zee. De zee hoor je wel al heel de tijd op de achtergrond bulderen op het strand.

Rond 16:00 heb ik me weer uitgeschreven in het park en ben ik weer naar Aveiro gegaan. De planning is om morgen weer iets verder naar het zuiden te zakken namelijk Coimbra, het weekend wil ik door brengen in Lissabon.

%d bloggers liken dit: