Lissabon

Vandaag regende het gelukkig iets minder in Lissabon. De hele dag een beetje miezeren. Maar gelukkig wel goed weer om buiten te zijn de temperatuur was wel erg lekker net iets boven de 20 graden

Ik ben dus vanuit het hostel naar het kasteel gelopen dit is als je hemelsbreed kijk misschien 1 km, het kasteel zie je namelijk liggen vanuit het hostel, echter ligt er een dal tussen waarin de benedenstad van Lissabon ligt. Alles bij elkaar dus met alle omwegen erbij nog z’n 5 km lopen goed te doen alleen lopen er niet veel straten naar beneden en naar boven maar trappen. Dus ik heb heel wat trappen afgelopen vandaag om er te komen. Sommige trappen waren zo smal dat ik er niet kon omvallen omdat ik ingeklemd zat tussen 2 muren. Op zich geen probleem tot er een tegenligger aankomt die de andere kant op wil, iemand moet dan gedeeltelijk terug. Ik heb wel medelijden met de postbode hier, de hele wijk naar het kasteel bestaat bijna helemaal uit trappen, de mensen kunnen dus ook niet met de auto bij het huis komen om zware dingen te lossen.

Vanuit het kasteel heb je een geweldig uitzicht over de stad en kin je het hostel zien liggen. Na 5 uur is het hier harder gaan regenen en ik kwam dan dus ook drijfnat terug in het hostel. Volgens mij was is alleen niet de enige die zich had verkeken op het weer, er liepen meer mensen rond die helemaal nat waren.

Lissabon, de oude wijk
Smalle doorgang in de oude wijk van Lissabon

Lissabon

Lissabon
Uit zicht over Lissabon
%d bloggers liken dit: