Evora. Een stad uit de Romeinse tijd.

Evora is is een stad die ook op de Unesco wereld erfgoedlijst staat de oude binnenstad is volledig omringt door een stadsmuur. Het is een oude stad met veel gebouwen uit de 16e eeuw. De eerste dag dat ik er was, was het regenachtig gelukkig was het de dag erna goed, de zon scheen en het was lekker weer. Er zijn nog steeds veel toeristen hier in de stad veelal oudere mensen omdat alle scholen weer zijn beginnen.

Het unieke aan deze stad is dan het een kapel heeft die gemaakt is van menselijke botten, het ziet er een beetje luguber uit maar het is wel heel erg apart om te zien. Binnen de stadsmuren staan verschillende kerken, kloosters en kathedralen, sommige zijn toegankelijk voor publiek andere helemaal niet, veel van deze kerken zijn eeg oude en rijkelijk gedecoreerd het beschilderingen en bladgoud.

Ook loopt er nog een stuk van het oude aquaduct uit de Romeinse tijd door de stad.

Ook zijn er in Evora nog verschillende overblijfselen te vinden van de Romeinse tijd zoals een tempel en een badhuis(daar staat nu een bank op maar je kunt het zien als de bank open is).

Je merkt wel dat hier heel veel toeristen komen uit heel de wereld, alles is vertaald naar verschillende andere talen en niet alleen Engels , Spaans en Frans.

Vanmiddag ga ik naar Lagos die ligt in de Algarve, daar blijf ik nog 2 nachten en dan ga ik naar Faro voor mijn terugreis naar Nederland.

%d bloggers liken dit: