Coimbra

Ik ben nu 2 dagen in Coimbra geweest een van de oudste steden van Portugal. Toen ik aankwam in Coimbra had ik alleen een adres en het gegeven dat het bij een kathedraal lag. Gelukkig was een Portugeze man zo vriendelijk mij te helpen, alleen hij had me verkeerd begrepen en dacht dat ik kerken kwam bekijken in Coimbra. Ik heb dus met al mijn bagage alle kerken gezien in Coimbra behalve de kathedraal inclusief uitgebreide uitleg over alles. Dit duurde ruim 1,5 uur met al mijn bagage met ruim 25 graden, gevolg een hypo. Uiteindelijk had ik hem dus afgeschud en iemand gevonden die wel de weg wist.

Helemaal op de top van de berg. Daar dus maar de rest van de dag geslapen in het hostel. De volgende dag zijn ben ik samen met een Russisch meisje de stad in gegaan, het blijft een leuk accent als mensen uit oost-Europa Engels spreken met hun sterke accent.

We zijn naar de universiteit geweest waar zojuist de ontgroeningen bezig waren van de nieuwe studenten. Erg grappige en leuk om te zien. De universiteit is een van de oudste in Europa en nog steeds worden de colleges gegeven in de oude collegezalen het de ongemakkelijke houten collegebanken, wat wel een beetje vreemd was, was dat de studenten tussen de toeristen rondliepen en de collegezalen toegankelijk waren als er geen colleges waren, waren er wel colleges dan was de deur dicht maar er liepen nog steeds veel toeristen rond die behoorlijk herrie maken, niet echte bevorderlijk voor je studie lijkt mij. Wat erg leuk was om te zien is dat de laatste jaars studenten allemaal in pak naar school gingen en ook allemaal een zwarte cape droegen.

‘S avonds ben ik nog naar een restaurant geweest waar ze geen menu hebben, de kok daar kookt wat er die dag op de markt te koop is, je krijgt altijd een vierg angen menu met passende wijnen. Het eten was er uitzonderlijk goed en verraste mij. Dit moeten meer restaurants doen in Nederland, hij maakte alles zelf van alleen verse producten. Ondanks dat het een doordeweekse dag was zat het restaurant vol, het was ook niet heel groot zo’n 20 plaatsen.

%d bloggers liken dit: