Dierenrijk

Dierenrijk is een relatief nieuw park tegenover de gevestigde parken als Ouwehands, Burger’s Zoo. Het park is pas sinds 2004 geopend. In eerste instantie waren er alleen Europese dieren te zien, echter in 2008 is het park uitgebreid met andere dieren uit de rest van de wereld.

Het park is 16 hectare groot en er zitten ongeveer 60 verschillende soorten dieren vanuit de hele wereld, verdeeld in verschillende thema’s.

Het park is verdeel in de volgende thema’s:

  1. Cultuurlandschap;
  2. Oerbos;
  3. Alpen;
  4. Het hoge Noorden;
  5. strand en zee;
  6. Moeras;
  7. het mediterrane Zuiden.
De rode panda

Ik vind het park zelf wat minder. Het park is niet echt heel groen en op sommige plaatsen misschien wat kaal. Het scheelt natuurlijk wel dat wij er al half maart waren. Wellicht is het in de lente en zomer stukken beter.

De hokken of ruimtes zijn soms aan de kleine kant waardoor het voor sommige dieren te klein is. Er is dan te weinig voor de dieren te doen, te weinig uitdaging.  Er worden met regelmaat shows gegeven, nu moet je niet zien dat dit een show is met getrainde dieren. De dieren laten geen kunstjes zien, dit is ook niet de bedoeling van het park zelf. De dingen die de dieren doen zijn bedoeld om de dieren te onderzoeken op hun gezondheid. Er wordt dan ook uitleg gegevens over de dieren, waarom deze bepaalde oefeningen trainen. Het is dus puur voor het welzijn voor de dieren.

Voor kinderen is er tussen elke 4 a 5 hokken een klein speeltuintje waar ze kunnen spelen, daar zijn dan ook bankjes bijgeplaatst zodat de ouders er bij kunnen zitten. Hierdoor blijft het voor de kinderen ook erg leuk en niet alleen maar dieren kijken.

 

 

%d bloggers liken dit: