Vasamuseet en Skansen

Ik ben vandaag naar het Vasamuseet, dit is het must see museum in Stockholm. Het museum is eigenlijk een oud schip, dit schip heeft alleen 300 jaar onder water gelegen. Toen het schip gebouwd werd, werd er besloten om er nog een kanonnendek extra er op te bouwen. Hierdoor was het schip niet in evenwicht. toen het schip vertrok, is het nooit uit de haven kunnen komen, tijdens het geven van de saluutschoten is het schip gekapseisd en gezonken. omdat het water hier ontzettend koud is, hebben de wormen en bacteriën die normaal het schip vernietigen hier geen invloed gehad omdat deze niet tegen die koude kunnen.

 

Vasamuseet
De Vasa

Voor dat je bij het schip komt moet je door diverse sluizen dit om het schip in zo goed mogelijke conditie te houden. Verder is het binnen vrij donker. Het is indrukwekkend om te zien, voor degene die ooit de Batavia hebben gezien, dit schip is nog groter en er is een compleet gebouw omheen geplaatst.

Na het Vasamuseet ben ik naar Skansen geweest. Skansen is het oudste openluchtmuseum van Europa en stamt uit 1891. Er staan hier gebouwen uit heel Zweden en het oudste gebouw stamt uit de 12e eeuw.

Naast de oude gebouwen hebben ze ook een

2 lynxen in de sneeuw
2 Lynxen in de sneeuw

soort van dierentuin met allerlei inheemse dieren zoals de veelvraat, elanden, wolven en lynxen.

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: