De laatste 2 dagen in Stockholm

Sorry dat ik gister niets gepost heb, het internet lag er namelijk uit. Tegen de tijd dat we gingen stappen werkte het weer. Dus moest ik op een later tijdstip mij blog maar invullen.

Dat stappen hier is trouwens ook een verhaal apart. De meeste clubs en discotheken doen er zo veel mogelijk aan om een zo lang mogelijk rij buiten te hebben, want dan lijkt die club erg populair. Na ongeveer een half uur in de rij gestaan te hebben, komt er een uitsmijter op ons af en vraagt met hoeveel personen we zijn, wij dit netjes doorgegeven, de uitsmijter controleert een paar identiteitskaarten en vervolgens mogen we met 5 man doorlopen. De andere moesten even wachten. Wij zijn vervolgens doorgelopen, maar eenmaal binnen bleek dat de rest niet naar binnen mocht.

Later op de avond(nacht) toen we weer terugkwamen zaten de andere nog in de huiskamer, ze mochten niet binnen omdat ze niet op de gastenlijst stonden, wij ook niet, dus een beetje vaag. De club was trouwens wel erg prijzig, 15 euro entree valt op zich nog wel mee, maar voor een fles bier (nou ja bier, het was Heineken) vroegen ze sek 100, da’s ruim €10,00. Daarnaast vielen we ook erg op daar, bijna iedereen liep met pantalon en colbertje en stropdas en de dames in een jurkje. Daar stonden wij dan in onze spijkerbroeken en t-shirt.

Het weer was gister wat minder, wel droog maar wat bewolkt. Ik heb dus eerst naar de andere kant laten brengen met de bus en ben daarna te voet terug gegaan. Daar heb ik de kaknästornet, dit is een televisietoren van 170 meter hoog, op 150 meter zit een restaurant en observatiedek die een goed uitzicht geeft over de stad maar ook over de scherenkust van Stockholm.

Daarna ben ik door het park terug gewandeld via Skeppsholmen Gamla Stan en Riddarholmen. Onderweg passeer je dan het gemeentehuis van Stockholm, hier worden elk jaar de Nobelprijzen uitgegeven.

 

%d bloggers liken dit: