Aangekomen in trawsfynydd

Ik ben hier nu ruim een dag maak kan de naam van de plaats waar ik nu ben nog steeds niet uitspreken. Ik heb het op een briefje geschreven zodat ik het aan de buschauffeur kon laten zien waar ik naar toe moest. En dan sta je eindelijk in  het dorpje, hostel gevonden, was overigens niet zo moeilijk, het dorp kent maar 2 straten. Moet je pinnen, blijkt het dichtstbijzijnde pinautomaat een half uur met de bus te zijn. Een groot feest dus.

’s avonds ben ik naar het meer gelopen. Het blijkt een stuwmeer te zijn voor een krachtcentrale. naast het meer staat een gebouw dat in de verte op een groot fort of kasteel lijkt,het blijkt echter een kerncentrale te zijn. Hij is al 20 jaar buiten werking, maar hij staat nog steeds af te koelen.

Over het meer ligt een voetgangersbrug, waarom? ik weet het niet, je kunt namelijk ook de weg pakken die om het meer ligt. Het rare is echter dat de brug geen functie heeft, hij begint in een weiland en eindigd aan de andere kant ook in een weiland. De boeren vinden het overigens niet erg dat je over hun weilanden loopt, ze hebben overal speciale poortjes of trappetjes gemaakt zodat je gemakkelijk in en uit de weilanden kunt komen

%d bloggers liken dit: