Op naar Valencia

Ola,

Vanochtend ben ik om half negen met de trein vanuit Madrid naar Valencia gegaan. Met de trein door Spanje is een best aparte belevenis. Je moet eerst op het perron zien te komen.

Ik kwam iets voor achten vanmorgen het station binnen. Voor je uberhaubt naar het gedeelte kunt waar de perrons zijn, moet je eerst door detectiepoortjes heen en je tassen door een rontgenapparaart. Dit heeft alles te maken met de aanslagen die gepleegd zijn op het OV een paar jaar geleden.
Nadat je hier doorheen bent kom je in een grote hal. Die geeft toegang tot de perrons. Echter pas een paar minuten voor vertrekt wordt de trein waar je mee mee moet omgeroepen. Dan moet je je melden bij de balie en wordt je ticket gecontroleerd. Pas op dat moment kun je naar het perron en direct door naar de trein. Omdat je plaatsen moet reserveren, het je dus ook een zitplaats. Deze staat al op je ticket.

De trein is van alle gemakken voorzien. Uiteraard goede stoelen, maar ook radio, internet en tijdens de rit wordt een speelfilm vertoont op schermen.

Na een rit van ruim 2 uur ben ik dan eindelijk aangekomen in Valencia. Een oude maar mooie stad.
Had het vandaag meteen getroffen. Er was een of andere feestdag. Ik geloof dat er een heilige jarig was of zo. Er was een grote processie in de stad. Overal werden toneelstukken uitgevoerd over die heilige. Welke weet ik nog steeds niet. Waarschijnlijk die van de winkeliers en onderwijzers, want alle winkels en scholen in valencia zijn dicht vandaag.

Ook de meeste restaurant waren gesloten. Maar een mens moet toch eten. Dus maar weer naar de Mac. Die was ten minste wel open. Maar daar waren meer mensen achtergekomen.

Morgen ga ik de stad verkennen met de bus. Misschien nog ff pootjebaden in de Middelandse Zee (die is waarschijnlijk warmer dan de atlantische oceaan waar ik van de zomer in stond).

GR

PS. Die Spanjaarden zijn rare snuiters. Op de meest toeristische atracties spreekt men geen woord Engels, maar de groenteboer op de hoek wel.

Gister zat trouwens een Spanjaard uitgebreid porno te kijken in het internet cafe, op zich niet zo heel erg. Maar iedereen kon meegenieten. En dan zijn er mensen die beweren dat ik gestoord ben?

%d bloggers liken dit: