Kriskras door Valencia

Hallo allemaal,

Vandaag de stad maar weer eens verkent. Deze keer ben ik ook buiten de voormalige stadsmuren geweest.

Vanmorgen eerst maar eens wezen zoeken naar een halte waar zo’n toeristenbus stopt. Die halte lijken precies het zelfde als de borden voor een taxistandplaats.

Uiteindelijk dan toch een hale gevonden. Blijken die bussen volgens een tijdschema te rijden, natuurlijk had ik weer net de bus gemist. Dus maar weer rustig gaan zitten wachten. Gelukkig was het weer toen nog goed. Het was tot 16:00 perfect weer. 27 graden en een strak blauwe lucht.

Na 20 minuten wachten kwam de bus. En warempel zelfs de buschauffeur sprak Engels.

Er zijn twee routes door de stad. Een gaat over de historie van de stad en gaat langs alle oude gebouwen die de stad kent. En geloof me dat zijn er heel veel. Na deze route hebt ik de martitime route gedaan. En je raad het nooit deze gaat richting de havens en door het moderne stadgedeelte.
Bij de havens ligt ook het F1-circuit van Spanje. Deze gaat ook gedeeltelijk door de stad zelf heen. Helaas ben ik niet op het strand geweest net op dat moment sloeg het weer om en kregen we regen en onweer.

Vandaag zag je nog wel overal in de stad dingen die te maken hadden met het heiligenfeest wat gister was. Gister avond waren ook overal voorstellingen over die heiligen en aan het eind van de dag werd er vuurwerk afgestoken. Maar welke heilige het is geweest weet ik nog steeds niet.

Morgenvroeg pak ik de trein weer terug naar Madrid.
Daar wil ik proberen het Prado-museum te bezoeken. Daarna naar het vliegveld en vliegt Geert weer terug naar Weeze.

GR

%d bloggers liken dit: