Stirling de stad van William Wallace

Ondertussen ben ik al weer twee dagen in Stirling. Het is een oude stad de vooral bekend staat om de overwinning op de Engelsen door de Schotten. Op zich niet zo appart maar het was een overwinning van 1300 Schotten op 20.000 Engelsen. De Schotten streden allemaal oder leiding van William Wallace(kijk Braveheart maar een keer).

Er staat hier ook een groot monument voor hem en alle andere belangrijke Schotten in de Geschiedenis. Die heb ik dus ook beklommen.

Op maandag kwamen Erik en Vera langs om even bij te praten, zij waren op doortocht naar Ayr. We zijn samen naar het kasteel geweest.

Gister ben ik ook nog naar de oude stadsgevangenis geweest, daar kreeg je een beeld hoe het leven was in de gevangenis van heel vroeger. Alleen waren hier geen poppen maar acteurs in de gevangenis. Wel grappig om te zien.

Vandaag ven ik naar Falkirk Wheel geweest. Dit is een gigantisch rad dat boten op tilt om de 25 meter hoger in een ander kanaal weer uit het rad te laten. Vraag me niet waarom het gebouwd is, want snappen doe ik het ook niet. Er varen nl alleen maar toeristenbootjes.

Morgen ga ik naar Edinburgh voor de laatste stop voor mijn vakantie. zondag kom ik weer thuis.

GR

%d bloggers liken dit: