Naar Loch Ness

Ik heb vandasg weer eens een bustour gemaakt. Ik heb Loch Ness verkent.

Eerst zijn we met de bus naar een oude graftombe gereden die vlakbij het meer ligt. Deze tombe is minimaal 4000 jaar oud, maar precies weten doen de wetenschappers niet. Wel zijn ze erachter gekomen dat bijna exact dezelfde tombes gebouwd zijn in India en in Amerika door de indianen.

Hierna zijn we doorgereden naar het Loch Ness Centre. Hier werd via diverse films de geschiedenis en het ontstaan van het meer vertelt, natuurlijk konden ze niet om het monster heen. Ze hebben in het verleden en nu nog steeds onderzoek gedaan naar het bestaan van het monster. Maar tot op heden hebben ze niets gevonden. Het is zelfs zo erg dat ze met een rij boten naast elkaar zijn gaan liggen, deze hebben voorzien van sonar en zo naar de andere kant zijn gevaren. Er waren wel afwijkingen te zien. Maar er is nog steeds geen hard bewijs. (het was een olifant die onderwater heeft gezwommen, die was aan de overkant en is verder gelopen, dan zie je hem niet meer op je sonar).

Hierna zijn we naar een ruïne gegaan. Dit was vroeger een van de grootste kastelen in Schotland. Maar toen de Schotten hem niet meer konden houden tijdens de oorlog tegen de Engelsen, hebben ze hem maar opgeblazen.

De terugweg hebben we via de boot gedaan. (uiteraard nog steeds geen Nessie). Ik ben dus weer de hele dag zoet geweest.

Morgen ga ik naar Aberdeen om te kijken wat daar te beleven valt.

GR

%d bloggers liken dit: