Edinburgh

Edinburgh is de laatste plaats waar ik verblijf tijdens mijn vakantie, zondag vlieg ik weer naar huis na 5 weken.

Vandaag ben ik dus naar Edinburgh gegaan, dit was maar een uurtje met de trein. Ik was er ook lekker vroeg, dus ook maar gelijk op stap gegaan. Ik ben vandaag naar een plaats geweest die iedereen kent die ooit het boek de davici code heeft gelezen. Ik ben naar Rosslin Chapel geweest. Dit ligt ongeveer 15 km buiten de stad. Het is echt een heel vreemd bouwwerk om te zien. Alle symbolen die je in een religie kunt beeldhouwen hebben ze ook beeldgehouwen. Elke pilaar of steen ziet er anders uit. Hoelanger je zit te kijken hoe meer dingen je opvallen, alles is zo gedetaileerd afgewerkt.

wat wel grappig is voor dat het boek en de film gemaakt waren, had de kerk maar 9000 bezoekers per jaar. Nu op dit moment zijn er dat 170.000. Daar waren ze dus niet op voorbereid. ze zijn nu een bezoekerscentrum aan het bouwen en allerlei andere voorzieningen.

Het hostel ligt op een gunstge plaatss vlakbij het kasteel en eigenlijk dus midden in de stad.

Morgen die maar eens verkennen.

GR

%d bloggers liken dit: