Edinburgh te voet

Vandaag de laatste volle dag van mijn vakantie. Morgen weer met het vliegtuig naar huis.

Gister avond ben ik nog naar de show van Hans Teeuwen geweest. Sommige mensen vonden hem te grof en verlieten de zaal. Raar, zo grof was hij nu ook weer niet, in Nederland is hij veel grover geweest in zijn shows.

Er waren veel Nederlanders in de zaal en die klitten na de show allemaal bij elkaar, natuurlijk zijn we gezamenlijk de kroeg in gedoken waar we om 3:00 uit geschopt werden (in Nederland mogen we soms nog mee helpen vegen, maar hier niet). Vervolgens moest ik de weg nog naar mijn hostel zien te vinden, dus was ik om netjes om 3:30 thuis. Omdat er al vroeg mensen wakker waren op de kamer was ik ook al om 7:30 weer wakker.

Mooi op tijd om de om te voet de stad te gaan verkennen. Natuurlijk naar het kasteel geweest(afzetters £14,– entree en dan is nog de helft gesloten ook wegens de taptoe.

Wel in het kasteel gewacht tot 13:00 totdat het one ‘o clock schot gegeven werd. dit wordt sinds 200 jaar gedaan. Elke dag word er om een uur een schot gelost met een kanon dat in het kasteel staat, dit gaat gepaard met ceremonie. Gelukkig had ik een redelijke plaats en kon alles goed zien(mijn camera niet, de batterijen waren net leeg).

Na het schot heb ik het kasteel verlaten en ben ik via de Royal Mile naar beneden gelopen. Op de royal mile was het ontzettend druk omdat veel straatartiesten daar kunnen optreden. Er zitten ook hele leuke en goede bij.

Vanavond nog de ghosttour doen en morgen spullen sorteren en dingen eruit gooien die ik niet meer nodig heb.

GR

%d bloggers liken dit: