Edinburgh per bus

Vandaag weer lekker lui geweest en me eigen rond laten rijden door Edinburgh. Je komt dan op alle plaatsen die redelijke belangrijk zijn in de stad. Ook word er gelijk wat van vertelt, In een bus hadden ze ook een Nederlandse audio-guide maar die vertaling was zo slecht dat ik maar terug ben gegaan naar het Engels.

De stad is gebouwd in en om een kloof die in de ijstijd is ontstaan en boven op het hoogste punt van een van de zijkanten ligt het kasteel, het is misschien 200 meter bij mij vandaan maar als je naar beneden en naar boven moet klimmen wordt je er niet vrolijk van.

Wel heb ik al veel foto’s kunnen maken van de oude gebouwen en monumenten in de stad.

Het is enorm druk in de stad, veel mensen komen hier naar toe wegens het festival dat de hele zomer duurt, maar ook wegens de militaire taptoe die vanavond begint. Heel veel straten zijn afgesloten.

GR

%d bloggers liken dit: