Aberdeen

Hier weer een keer een verslag van mij na drie dagen afwezigheid. In Aberdeen had ik namelijk niet de beschikking over wifi, het was er wel maar je moest 3£ per uur betalen. Dit is de eerste keer dat ik in een hostel ben geweest waar ik moest betalen voor wifi trouwens.
Het hostel was ook heel vreemd, ze noemde zichzelf youth hostel, maar ik geloof dat ik de jongste daar was, de gemiddelde leeftijd lag volgens mij rond de 60.

Ook wilde ze hebben dat ik meer ging betalen voor het bed, omdat ik nu een luxere kamer kreeg dan dat ik geboekt had, want de kamer die ik geboekt had was vol.
Na wat gemopper kreeg ik de luxere kamer voor dezelfde prijs als de kamer die ik geboekt had.

De stad zelf is niet zo heel mooi alles is er grijs. Dit komt omdat ze alles gebouwd hebben met graniet. Omdat de stad zo grijs is zie je wel overal bloemen hangen, dit doet de gemeente om de stad enigszins op te fleuren.
Veel mensen die daar werken, werken er in de off-shore-industrie. Ook in de haven kun je dit duidelijk zien, hier liggen alle bevoorradingsschepen voor de platforms.

Ik had de stad eigenlijk wel na anderhalve dag gezien. Ik ben dus donderdag naar een distilleerderij geweest. Het gevolg daarvan was dat ik om 10:30 uur al aan de whiskey zat. Na de rondleiding kreeg ik nog een speciale whiskey te proeven (ik was op dat moment de enige bezoeker). De laatste whiskey was er een van ruim 30 jaar oud. Het verschil kun je wel proeven.

Gister ben ik in Dundee gearriveerd, na een treinrit van 1,5 uur.
Het is de vierde stad van schotland, maar niet zo groot dat je alles met de bus moet doen.
Vandaag ben ik naar de Discovery geweest, dit schip is als eerste op expeditie gegaan om de Zuidpool te verkennen, voor hen was er nog niemand ver landinwaarts getrokken.

Wel heel interessant om te zien. Verder hebben ze hier heel veel oude gebouwen(het hostel is een gebouw uit 1700).

Morgen ga ik naar een natuurpark net aan de andere kant van de baai.

GR

%d bloggers liken dit: