Op naar Galway

Drie nachten zijn weer voorbij, dus ik ben weer van slaapplaats gewisseld. Ik ben nu in Galway een stad aan de Atlantische Oceaan. Een aantal jaren geleden moest je om van Killarney naar Galway te gaan eerst naar Dublin(dat ligt aan de andere kant van het land) en van daar uit kon je de trein pakken naar Galway een reis van ongeveer 9 uur.

Ze zijn echter nu zo slim geweest om ergens in het midden een station te bouwen met een verbinding naar het andere spoor. Dat scheelt ongeveer 3 uur reizen. Echter dit tussen stationnetje bij Limerick(van de gedichtjes ja), Limerick Junction, staat in de middle of nowhere, je hebt alleen een perron en een wachtruimte verder niets. In een straal van 2 km staat ook helemaal niets, behalve wat koeien en paarden. Ik heb daar gezellig een uur mogen wachten tot de trein kwam die naar het andere spoor ging.

Uiteindelijk ben ik na 6 uur reizen in Galway aangekomen.

Ik kom bij het hostel binnen en meteen kom je mensen tegen die je eerder in een hostel bent tegengekomen, wat natuurlijk wel weer leuk is.

Morgen ga ik de stad verkennen en zaterdag ga ik naar the Burren en the Cliffs of Moher. Het eerste is een natuurgebied wat veel op een maanlandschap lijkt en het laatste zijn de hoogste kliffen van Europa, ze rijzen ruim 200 meter uit het water.

GR

%d bloggers liken dit: