Met de trein naar Wexford

Vandaag ben ik vertrokken naar Wexford. Wexford is een plaats in het zuidwesten van Ierland aan de kust. Het plaatsje staat vooral bekend om zijn muziek dat elke avond in de diverse pubs gespeeld wordt.

Ik dacht dat ze hier ook een fatsoenlijke dienstregeling hadden. Die hebben ze wel, maar ze rijden hier niet elk uur of elk half uur zoals in Nederland. Dus heb ik van 11:00 uur tot 13:30 op het station zitten wachten op mijn trein omdat de trein maar 3 keer per dag gaat.

Hier in Ierland kun je niet zomaar het perron op lopen, er staan namelijk voor de perrons allemaal hekjes. Dus ik loop netjes met al mijn treinkaart gereed naar zo’n poortje toen waar personeel bij staat, hij kijkt nergens naar en maakt het poortje zonder controle voor mij open, had ik net zo goed mijn treinkaart van vorig jaar kunnen gebruiken.

Dus zat ik eindelijk in de trein naar Wexford ( geen vertraging kan de NS iets van leren). Bleken het ook nog een luxe treinen te zijn, alle mensen hadden een eigen tafeltje waar je aan zat, met genoeg ruimte en het was ook nog een netjes in de trein.

uitzicht van uit de trein naar Wexford
Uitzicht van uit de trein naar Wexford

De rit zelf was ontzettend mooi. aan de ene kant keken we uit over de zee en aan de andere kant zag je de graslanden. Verder was er dan ook helemaal niets te zien, jammer dat het flink bewolkt was anders had je echt een geweldig uitzicht.

Dus als iemand ooit richting Dublin gaat kan ik deze rit  toch wel aanraden. Achteraf blijkt dat het tv-programma Rail-away deze route ook gefilmd heeft als een van de mooiste treinroutes in Ierland. Als je dan de beelden terug kijkt krijg je toch wel een beetje heimwee.

Morgen ga ik een bekijken wat er allemaal hier in Wexford te doen is.

GR

%d bloggers liken dit: