Een dagje naar Kilmore Quay

Vandaag is het eindelijk gelukt om via de telefoon op internet te komen.

Gister heb ik de stad hier verkent, het is geen grote plaats, maar wel een aparte plaats, het is namelijk de enige plaats in Ierland die loyaal is gebleven aan de Vikingen, alles in deze plaats hebben ze te danken aan hen. Bij sommige woningen en bedrijven zie je het nog steeds terug dat ze een Scandinavische naam dragen.

Ik had via de lokale toeristenbureau een wandeltocht gemaakt met een gids welke mij veel vertelde over de stad en geschiedenis.

Ruine van een kerk in Wexford
Ruine van een kerk in Wexford

vandaag ben ik naar Kilmore Quay geweest, een klein vissersdorpje ongeveer 20km verderop. Er liggen daar vlak voor de kust 2 eilanden die bekend staan om de zeehonden en vogels die er leven.

Na verschillende pogingen een boot te krijgen heb ik het opgegeven. ik wilde namelijk naar het eiland vanwege de papegaaiduikers. Helaas geen foto’s van papegaaiduikers dus. Ik heb wel zeehondjes kunnen voeren. Helaas ook geen foto’s. ik kan namelijk die beestjes niet voeren en foto’s maken tegelijk.

Morgen ga ik naar Cork toe. het is een reis van ongeveer 3 uur zeggen ze. ik hoop dat ze gelijk hebben.

GR

%d bloggers liken dit: