Inverness, de hoofdstad van de Highlands

Inverness, de hoofdstad van de Highlands, voor zover je het hoofdstad kunt noemen dan. Een plaats nauwelijks groter dan Uden.

Maar wel een schoon hostel, toen ik binnen kwam rook alles nog naar zeep. De kamer is ook perfect, met uitzicht over de bergen en de rivier Ness. Want Inverness ligt aan Loch Ness, je weet wel dat monster.

Morgen wil ik proberen een tour te maken langs het meer, ik heb al half en half iets met iemand afgesproken daarover.

Als dit niet gaat lukken zal ik een andere tour moeten verzinnen.

De reis vandaag met de trein ging ook vlekkeloos, ik had gelukkig een zitplaats(nee het is niet nodig om te reserveren op zaterdag, er is plaats genoeg, ja alle gangen stonden vol). Het is een treinreis van 3 uur via Perth (eerst het operahouse en nu de stad Perth, kan ik toch zeggen dat ik in Down Under ben geweest).

De trein ging dwars door een natuurgebied heen, een Schot die tegenover mij zat heeft uitgebreid uitleg gegeven, maar die was niet te verstaan met zijn Schots accent. Ik heb mijn zonnebril maar opgezet en ben in slaapgevallen, toen ik na een half uur weer wakker wed was hij nog steeds aan het praten, misschien moet hij ook maar leraar worden die horen zichzelf ook graag praten.

Morgen zie ik wel weer verder.

GR

%d bloggers liken dit: