Glasgow, een industriestad

Ik ben nu Glasgow, wat nu de grootste stad van Schotland is. Het is een stad van 1,5 miljoen inwoners.
Heel veel gebouwen staan er vanuit de industiele revolutie. Wel heel mooi om te zien. Ook staat er een miniatuurversie van het vrijheidsbeeld, je moet wel heel goed kijken maar het staat er.
Morgen verhuis ik naar Inverness, de hoofdstad van de highlands.

Wat overigens heel erg raar is, is dat Noord-Ierland, Schotland en Engeland verschillende biljetten gebruiken voor de Pounds. Ik heb de lastste keer gepind in Belfast en heb dus nu Noord-Ierse Pounds. Die zien er heel anders uit dan de Engelse of Schotse. Dus elke keer als ik hier bij een winkel moet betalen, wordt het geld gecontroleerd op echtheid. Het is wel grappig want je betaalt met Noord-Ierse ponden en krijgt Engelse en Schotse terug. Alleen het irritante daarin is je weet nooit de waarde van een biljet, je moet echt gaan kijken welke heb ik nu gepakt.
Geef mijn dan toch maar de euro’s.

GR

%d bloggers liken dit: