Op weg naar Cork

Vandaag ben ik verhuisd van Wexford naar Cork, een afstand van misschien 200 km waar ik van 8:00 uur tot 16:00 uur mee zoet ben geweest. Eerst terug naar Dublin en van Dublin naar Cork. Het rare is dat Dublin dus twee stations heeft. Ik moest in Dublin van het ene station naar het andere station, dit kan wel heel goed met de tram, maar het is wel een beetje raar.

Het begon al meteen goed vanmorgen, gister was het hier echt noodweer en de bliksem was ingeslagen op een sein. Goed voor een half uur vertraging. Wat wel weer grappig was, ze hadden geen omroepsysteem in het station dus kwam de stationsbediende het iedereen persoonlijk vertellen. Nu was het ook weer niet zo druk op het station, dus het was wel te doen.

Dus ik had in Dublin maar 20 minuten de tijd om van het hier ene station naar het andere te komen. Ik was dus net op tijd in het andere station om de trein te halen, maar geen tijd voor een lunch.

Na een rit van 2,5 uur was ik eindelijk in Cork.

Uitzicht over Cork
Uitzicht over Cork

Daarna mocht ik nog met een volle tas van het station nog 20 minuten lopen naar het hostel. Deze ligt dus op een heuvel, wat dus lekker zwaar was om te lopen.

Na even bijgekomen te hebben heb ik boodschappen gedaan. Maar de keuken was een beetje heel erg vies, ik geloof dat ik de rest van de tijd maar niet hier ga eten. Wel een voordeel is je hoeft de pannen maar te roepen en ze komen en je kunt er van de grond eten, leterlijk.

GR

%d bloggers liken dit: