Een dagje naar Cobh

Vandaag ben ik in Cobh geweest, dit is een klein plaatsje 15 km van Cork. De meeste kennen het plaatsje onbewust wel, het heette toen alleen Queenstown. Het is namelijk de plaats waar de Titanic vertrok voor zijn eerste en laatste reis, ook zijn vanaf deze plaats ongeveer 1,5 miljoen Ieren (al dan niet vrijwillig) geëmigreerd naar alle delen van de wereld. Een klein plaatsje meteen behoorlijke historische betekenis. Ze hebben na de ramp met de Titanic alles zo gelaten zoals het toen was, je waant je dus in 1912 als je daar rondloopt.

De kade waar de Titanic lag afgemeerd wordt nog steeds gebruikt, nu lag er ook een gigantisch cruiseschip.

Morgen ga ik naar Killarney, dit schijnt een van de mooiste streken te zijn van Ierland, daar blijf ik 3 nachten.

gr

ps. nu eerst ff ergens een pizza zien te scoren, want de keuken is nog steeds niet schoon te noemen. net als de douches en toiletten overigens.

%d bloggers liken dit: